ТРЕТ СЕМИНАР „МАТЕМАТИКА И ПРИМЕНИ“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ТРЕТ СЕМИНАР „МАТЕМАТИКА И ПРИМЕНИ“

На 14 и 15 декември 2019 година, се одржа Третиот семинар „Математика и примени“, во организација на Институтот за математика при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

{besps}stories/ucebna2018_2019/prim_mat/sliki{/besps}

 

Семинарот го посетија Мариче Лазаровска, наставник по математика, со учениците од четврта година: Елена Стумбова, Емили Димовска, Борис Даев, Иво Нерков и Никола Личовски.

Целта на семинарот „Математика и примени“ е преку збир од научно-популарни предавања и предавања за наставата по математика, да придонесе за популаризација на математиката меѓу младите и пошироката јавност, за ширење и размена на добрите наставни практики, но и да предложи нови идеи за нивно подобрување.

Посетители на семинарот беа студенти и средношколци, наставен кадар од универзитетите и училиштата, како и припадници на индустрискиот и општествениот сектор и пошироката јавност.

Одговорeн професор, Мариче Лазаровска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den