Успешен пласман на Гимназијалците на Општинскиот натпревар по латински јазик

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Успешен пласман на Гимназијалците на Општинскиот натпревар по латински јазик

Во просториите на СОУ „Гиманзија Кочо Рацин“- Велес, на 3 март оваа година, се одржа Општинскиот натпревар по латински јазик на кој учествуваа ученици од III година од нашата Гимназија. Тие ,уште еднаш,имаа можност да ги покажат резултатите од изучувањето на овој класичен јазик.

{besps}stories/ucebna2016_2017/latinski/sliki{/besps}

 

Сите учесници на натпреварот покажаа особено солидни резултати. Според освоените бодови учениците ги постигнаа следните резултати:

Наталија Стојановска 49 поени I место

Ивана Цветкова 49 поени I место

Паула Панова 48 поени I место

Манева Наталија 48 поени I место

Александра Неделковска 44 поени II место

Александра Мечкаровска 43 поени II место

Според постигнатите резултати сите ученици стекнаа право за учество на Регионалниот натпревар по латински јазик.

Организатор на натпреварот и ментор:

Лилјана Стрезовска – Темовска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den