Општински и регионален натпревар по математика во учебната 2017/2018 година

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Општински и регионален натпревар по математика во учебната 2017/2018 година

Младите математичари од нашата Гимназија и оваа учебна година љубопитно и неуморно ги откриваа тајните на математиката.

{besps}stories/ucebna2017_2018/mat_nat/sliki{/besps}

 

Учениците од прва до четврта година ,подготвувани под менторство на соодветните професори земаа учество на повеќе натпревари: училишни, општински, регионални.

 

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР

 

На општинскиот натпревар кој се одржа на 27.01.2018 година во просториите на ССОУ ,,Димитрија Чуповски’’ учествуваа ученици од I до IV година, при што постигнати се следниве резултати:

 

I година: Марија Богоевска-пофалница Тамара Трајановска,Стефан Ристовски, Ива Донева, Панче Пренџов, Андријана Арсовска, Илија Попов

 

II година: Даниела Николовска-пофалница Калајџиев Јован, Славица Ацева, Симона Митрева, Филип Петковски, Анета Солунска Андријана Стумбова

 

III година: Александар Андоновски, Иво Нерков, Александра Деловска

 

IV година: Виктор Игнов ,Клара Гичева, Даниела Василеска, Марија Ивановска

 

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР

 

На регионалниот натпревар кој се одржа на 17.02.2018 година домаќин беше училиштето СОУ ,,Богданци’’-Богданци учествуваа следниве ученици:

 

I година: Марија Богоевска,Тамара Трајановска, Ива Донева, Илија Попов

 

II година: Калајџиев Јован – втора награда Филип Петковски – пофалница ,Симона Митрева- пофалница Даниела Николовска, Анета Солунска

 

III година: Александар Андоновски

 

IV година: Виктор Игнов – втора награда, Марија Ивановска – пофалница

 

На републичкиот натпревар кој ќе се одржа на 17.03.2018 година свое учество обезбедија учениците:

 

II година: Калајџиев Јован, Филип Петковски ,Симона Митрева

 

IV година: Виктор Игнов , Марија Ивановска

 

Одговорни професори: Снежана Арсеновска ,Оливера Левкова,

Мариче Лазаровска ,Марија Гајдова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den