„Читањето е сонување со отворени очи “

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

По повод раѓањето на Гоце Делчев – 4 февруари,
Локалната библиотека „ Гоце Делчев” распиша награден
литературен конкурс на тема: „Читањето е сонување со
отворени очи “ за учениците од основно и средно
образование од Општина Велес и Општина Градско
Во категоријата за ученици од средните училишта
ученичката Јана Пљокова од II-1 клас освои втора награда.
Ученикот Кристијан Мартинов од II- 3 клас освои трета
награда . Ученичката Ива Илиевска од I-2 клас освои
пофалница.Ментори на наградените ученици се професор
Александра Стојановска и професор Цветанка
Карамаркова.
Честитки за постигнатите успеси на нашите ученици!
Успех и ништо помалку!

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: