Државен натпревар по хемија

hemija
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

hemija

Во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Р.Македонија, на 25 мај 2014 година, на Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет во Скопје, се одржа првиот Државен натпревар по хемија за учениците од средните училишта во републиката.

Од вкупно пријавените 471 ученик на општинските и регионални натпревари кои се одржаа во месец април, на Државниот натпревар учествуаа 120 ученици меѓу кои и учениците од нашата Гимназија: Андреј Кодовски – ученик во I2 клас, Олга Миљковиќ – ученик во I4 клас, Мирјана Николова – ученичка во II4 клас и Марија Мијакова – ученичка во II3 клас.

Учениците на натпреварот постигнаа високи резултати за што добија пригодни подароци и пофалници.

Наставници – ментори:

Марјан Стојановски

Петранка Стојанова

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den