ДРЖАВЕН РЕЦИТАТОРСКИ НАТПРЕВАР

kniga
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ДРЖАВЕН РЕЦИТАТОРСКИ НАТПРЕВАР

На 12.3.2016 година, во просториите на приватната Гимназија „Алгоритам“ – Скопје, се одржа Државниот рецитаторски натпревар.

{besps}stories/ucebna2015_2016/recitatorski_natprevar_mart/sliki{/besps}

 

На натпреварот зема учество ученичката Сандра Танчева од III-6 клас со ментор Александра Стојановска. На истиот беа пријавени вкупно 22 натпреварувачи. Комисијата изврши селекција, така што нашата ученичка се пласираше меѓу најдобрите 12 ученика од средните училишта од Република Македонија.

Натпреварот се состоеше од два дела. Во првиот дел учениците се претставија со рецитација на песната „DÉJÀ VU “од Богомил Ѓузел. Во вториот круг сите финалисти ја интерпретираа песната ,,Сенките ќе се одминат” од Никола Маџиров.

Нашата ученичка се најде на листата на првите три места,го освои третото место.Таа имаше одличен настап со солидна артикулација, правилна употреба на јазичните норми и емоционален израз сообразен со одбраната содржина.

Честитки на ученичата Сандра Танчева за освоено трето место на Државниот натпревар.

Одговорен професор

Александра Стојановска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den