Државен натпревар по хемија

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Државен натпревар по хемија

На ден 18 мај 2019 година, се одржа Државниот натпревар по хемија, во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Македонија, на Природно – математичкиот факултет во Скопје, на Институтот по хемија.

На натпреварот учествуваа тројца ученици од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, натпреварувајќи се во две категории (I и II категорија). Учениците Филип Јованов од I-2 клас, Паола Кадиева од II-1 клас и Тамара Трајановска од II-5 клас. Нашите ученици постигнаа солидни резултати и беа пофалени на овој натпревар.

1

Им честитаме на учениците.

Ментор:

Марјан Стојановски

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den