Државен натпревар по Македонски јазик и литература за трета година

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Државен натпревар по Македонски јазик и литература за трета година

На 19.04.2018 година, во просториите на СУГСГ “Орце Николов“- Скопје се одржа Државниот натпревар по Македонски јазик и литература.

1

 

На натпреварот учествуваше ученичката Пале Ѓорѓиева од III-4 клас, под менторство на професорката по Македонски јазик и литература, Цветанка Карамаркова. Од вкупно 12 пријавени учесници ученичката се вброи меѓу најдобрите учесници од средните училишта во Репубика Македонија и го освои петото место.

Искрени честитки за ученичката и во иднина и посакуваме бројни успеси!

Одговорeн професор: Цветанка Карамаркова

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den