ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА НАЈДОБАР ЕСЕЈ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА НАЈДОБАР ЕСЕЈ

Сојузот на друштвата за македонски јазик и литература на Република Македонија распиша награден конкурс за НАЈДОБАР ЕСЕЈ за сите редовни ученици на средното образование (гимназиско и стручно) и за учениците од деветто одделение на основното образование.

{besps}stories/ucebna2018_2019/esej/sliki{/besps}

 

Во категоријата – јазик за учениците од средно образование, на тема: „Дијалектите и стандардниот јазик како основа за идентитетот на еден народ“, ученикот Марко Инѓилизов од I-1 клас, под менторство на проф. Александра Стојановска, го освои третото место.

Доделувањето на наградите се одржа на 22 декември 2018 година во просториите на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.

Одговорeн професор, Александра Стојановска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den