ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ ПО МУЗИЧКА УМЕТНОСТ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ ПО МУЗИЧКА УМЕТНОСТ

На 10 мај 2019 година, со почеток во 14.00 часот, во просториите на Државното училиште „Димитар Влахов“ – Скопје, се одржаа Државните натпревари по Музичка уметност во различни дисциплини и категории. Со учество во втора дисциплина, во категоријата на средни училишта на РС Македонија, претставувајќи се со вокално-инструментален состав (квинтет), нашите учениците ја интерпретираа класичната арија од Георг Фридрих Хендел „Аве Марија“ и според компетентната жири-комисија го освоија второто место со 86 бодови.

1

СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес и овој пат е горда на успехот на своите ученици: сопрани – Катерина Николова (втора година), Пале Зврцинова (четврта година); алти – Елена Христовска (втора година) и Ева Димитриева (четврта година); пијано корепетитор – Љупче Зафиров (втора година); под менторство на диригент Атанас Зафиров, професор по музичка уметност.

Одговорeн професор:

Атанас Зафиров

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den