Еко – конкурс

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Еко – конкурс

На распишаниот еко-конкурс, од страна на програмата „Млади репортери за животната средина“, која што е во сопственост на Фондацијата за еколошка едукација, активно учество зема и ученикот Петар Андреев од 1-5 клас, под менторство на Цветанка Карамаркова, професор по македонски јазик и литература.

20160531 141922 01

Од понудените три категории: новинарска статија, фотографија и видео, Петар пишуваше новинарска статија на тема „За 10 години наместо црн рид, зелена полјана“. Од вкупно 20 пријавени средни училишта, според националните критериуми, Петар го освои третото место, а со тоа се здоби и со национален сертификат.

Честитки за нашиот ученик, и во иднина му посакуваме многубројни награди и успеси!

Одговорен професор:

Цветанка Карамаркова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: