МЕЃУНАРОДНО ТЕСТИРАЊЕ ПО ЛАТИНСКИ ЈАЗИК „ELEX VESTIBULUM“

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

МЕЃУНАРОДНО ТЕСТИРАЊЕ ПО ЛАТИНСКИ ЈАЗИК
„ELEX VESTIBULUM“

Во наставната програма за IV година гимназиско образование, јазично-уметничко подрачје, предвидено е продолжително изучување на латинскиот јазик. Учениците од ова подрачје имаат можност да учествуваат на Меѓународното тестирање по латински јазик во организација на европското здружение на класичари – Еурокласика.

На ова тестирање, што се спроведе на 23 декември 2019 година, нашата гимназија ја претставуваа учениците: Никола Арсовски и Елмије Емрулова, кои постигнаа високи резултати. Ученикот Никола Арсовски се закити со златна диплома, додека ученичката Елмије Емрулова со сребрена диплома. Учениците работеа под менторство на професорот по латински јазик – Лилјана Стрезовска-Темовска.

На учениците им честитаме за исклучително успешниот пласман и им посакуваме успеси и во иднина.

Одговорeн професор:Лилјана Стрезовска-Темовска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den