Меѓународен натпревар по латински јазик Elex Vestibulum

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Меѓународен натпревар по латински јазик Elex Vestibulum

Европското здружение на класични филозофи, „Еурокласика“, секоја година го организира Меѓународниот натпревар по латински јазик Elex Vestibulum. Учениците од средните училишта кои го изучуваат овој класичен јазик имаат можност да ги покажат своите знаења за латинскиот јазик ,значаен за европската литература, наука и култура воопшто.

{besps}stories/ucebna2017_2018/latin/sliki{/besps}

 

Оваа година натпреварот се одржа на 26 јануари 2018 година,а на истиот учество земаа и нашите ученици. Со гордост можеме да кажеме дека сите наши учесници покажаа исклучително солидни знаења.Со златна диплома се закитија учениците од четврта година:

Натали Андовска,
Тијана Темелкова,
Александра Трајковска,
Паула Павлова,
Сибил Алидини.

На учениците им честитаме за врвниот успех и им посакуваме и понатаму високи достигнувања.

Одговорeн професор:Лилјана Стрезовска Темовска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den