Латински јазик

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

НАТПРЕВАРИ ПО ЛАТИНСКИ ЈАЗИК

На 20.3.2015 година во нашата Гимназија се одржа првиот општински натпревар по латински јазик.На натпреварот учествуваа осум ученици од трета година: Мијакова Марија. Караѓирова Христина, Ѓорѓиевска Сања, Арифи Беким, Етеми Хетем, Апцева Изабела, Петрушевска Марија и Темелковска Симона под менторство на проф. Лилјана Стрезовска – Темовска.

{besps}stories/ucebna2014_2015/natprevari/latinski/sliki{/besps}

 

Според освоените бодови првото место на натпреварот го освои ученичката Мијакова Марија, а третото ученичката Ѓорѓиевска Сања. Двете ученички се здобија со право да учествуваат на Регионалниот натпревар по латински јазик, кој поради малиот број на пријавени ученици истиот беше откажан. Републичкиот натпревар се одржа на 16.5.2015 година на Филозофскиот факултет во Скопје.Од вкупно 64 ученици, нашата ученичка Мијакова Марија го освои четвртото место, а Ѓорѓиевска Сања солидното дванаесетто место.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: