ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА ЛИКОТ И ДЕЛОТО НА КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА ЛИКОТ И ДЕЛОТО НА КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ

Во организација на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ – Велес беше распишан литературен конкурс на тема: „Ликот и делото на Коле Неделковски“.

1

 

Право на учество имаа сите ученици од средните училишта во Општина Велес, а нашата ученичката Тамара Трајановска од II-5 клас ја освои третата награда.

 

Наградите на свечен начин им беа доделени во село Војница, на 3 септември 2018 година, каде што беше одржана пригодна културна манифестација.

 

Одговорeн професор, Александра Стојановска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den