Меѓународен натпревар по латински јазик

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Меѓународен натпревар по латински јазик

Учениците од нашата Гимназија, кои го изучуваат латинскиот јазик и кои покажуваат интерес за потемелно проучување на тајните на овој класичен јазик, секоја година, традиционално, учествуваат на Меѓународниот натпревар по латински јазик. Натпреварот го организира Еурокласика – Меѓународно здружение на класични филолози. Учениците се подготвуваа под менторство на професорката Лилјана Стрезовска Темовска и постигнаа исклучително солидни резултати.

1

 

Златна диплома на натпреварот освоија следните ученици:

  • Симона Стојановска IV 1 клас
  • Бјанка Малинова IV 5 клас
  • Бојана Трајковска IV 5 клас
  • Мартина Трајковска IV 5 клас
  • Христина Карагирова IV 2 клас

Сребрена диплома освоија учениците:

  • Стефани Неделковска IV 3 клас
  • Кристијан Гуновски IV 5 клас

Одговорен наставник:

Лилјана Стрезовска Темовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den