Меѓународен натпревар

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

МЕЃУНАРОДЕН НАТПРЕВАР ПО ЛАТИНСКИ ЈАЗИК

Неколку години наназад учениците од Гимназијата се вклучени во меѓународниот натпревар по латински јазик, организиран од ,,Еурокласика“-меѓународно здружение на класични филолози.Оваа година се натпреваруваат шест ученички од нашата Гимназија, под менторство на професорката Лилјана Стрезовска-Темовска. Учениците се здобија со следните дипломи:

Златна диплома:

  • Манева Марија IV-6
  • Станоева Моника IV-5

Сребрена диплома:

  • Павловска Дајана IV-3
  • Бошкова Елица IV-4
  • Николовска Моника IV-5
  • Стојкова Сара IV-6

{besps}stories/ucebna2014_2015/natprevari/megunaroden_latinski/sliki{/besps}

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den