Мојот јазик-мојот идентитет

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Мојот јазик-мојот идентитет

Денес (22.02.2016год.) во медиотеката на ЛБ „Гоце Делчев“ со почеток од 12:00 часот беа доделени дипломите по повод литературниот конкурс „Мојот јазик-мојот идентитет“. Истиот беше распишан од страна на Советот на млади во соработка со локалната библиотека „Гоце Делчев“ по повод патрониот празник на библиотеката како и меѓународниот ден на мајчиниот јазик. Конкурсот беше поделен во две категории, односно ученици од I-II година и III-IV година средно образование. Наградени беа и ученици од нашето училиште.

{besps}stories/ucebna2015_2016/aleksandra_s/sliki{/besps}

 

Во категоријата за ученици од I и II година ученичката Симона Борова II-3 клас освои трета награда под менторство на проф. Александра Стојановска.

Во категорија за ученици од III и IV година наградени се следните :

Ученичката Цветанка Мирова III-5 клас под менторство на проф. Магдалена Сарагинова освои втора награда.

Цветанка Ацева III-6 клас под менторство на проф.Аледксандра Стојановска освои трета награда.

Им честитаме на победниците и воедно ги охрабруваме учениците од нашата Гимназија и во иднина да творат на мајчиниот јазик кој е богатство за секој народ.

проф. Александра Стојановска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den