Учество на блог – натпреварот „Кажи нешто“

DSC0186a
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

DSC0186a

Блог – натпреварот „Кажи нешто“ е проект во организација на здружението на граѓани ОХО под покровителство на Фондацијата е – Македонија, чија цел е промоција и популаризација на блогот и информатичките технологии како медиум за изразување.

Право на учество на овој натпревар имаа сите средни училишта од нашата држава со ученик – поединец или блог на тим под менторство на наставник од училиштето.

Учениците од нашата Гимназија: Милка Манева, Марија Кариланова, Ѓорѓи Марков, Борис Манев, Филип Илиевски, Александар Малчев, Петар Сидеров, Мирко Славковски, Белмин Кицара, Петар Анѓелов, Сања Мирчева, Кристина Пеева и Бојан Владов, под менторство на професорите Дејан Тошевски и Гордана Саздова учествуваа на натпреварот за блогерирање ,,KAЖИ НЕШТО‘‘ и успешно го претставија нашето училиште. Натпреварот се одржа во Скопје во Младинскиот културен центар.

Во конкуренција од 142 ученика, учениците Милка Манева и Марија Кариланова го oсвоија второто место.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: