Натпревар на Млади истражувачи

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Натпревар на Млади истражувачи

На 53 – от натпревар на Млади истражувачи кој се одржа во средното општинско училиште „Гоце Делчев“ во Куманово, од нашата Гимназија учествуваше ученичката Елена Стумбова од II – 3 клас. Таа го освои второто место и се здоби со сребрен медал по предметот Биологија за областа Микробиологија.

{besps}stories/ucebna2016_2017/mladi_istrazuvaci/sliki{/besps}

 

Според постигнатите резултати, ученичката е наградена со патување во Словенија од страна на универзитетите кои беа гости на овој натпревар, а исто така и покровители на ова патување преку кое ќе се посетат некои од средните училишта и универзитети во Словенија.

Одговорeн професор:

Елизабета Николовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den