Натпревар по биологија

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Натпревар по биологија

На 8 Март 2018 година се одржа општинскиот натпревар по биологија во просториите на СОУ ,, Гимназија Кочо Рацин“ – Велес.

На натпреварот учествуваа педесет и еден ученика од кои триесет од нашата Гимназија од прва до четврта година.

{besps}stories/ucebna2017_2018/bio_op/sliki{/besps}

 

Резултатите што ги постигнаа учениците им овозможија учество на државниот натпревар по биологија кој ќе се одржи во просториите на СОУ ,,Гимназија Добри Даскалов,, во Кавадарци на 21 Април.

 

Учениците ги постигнаа следниве резултати:

Прво место – Тамара Трајановска од прва година , и второ место за Тамара Велкова

Второ место – Михаил Донев од трета година

 

Честитки за учениците кои учествуваа на натпреварот и на оние кои освоија бодови за на регионалниот натпревар и се надеваме за уште подобри резултати на истиот.

 

Одговорeн професор:Елизабета Николовска 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den