НАТПРЕВАР ПО БИОЛОГИЈА

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

НАТПРЕВАР ПО БИОЛОГИЈА

На 15 февруари 2020 година, се одржа Општински натпревар по биологија, во просториите на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес.

На натпреварот учествуваа 35 ученика од кои 22 од нашата Гимназија, од прва до трета година.

Резултатите што ги постигнаа учениците им овозможија учество на Регионалниот натпревар по биологија, кој ќе се одржи во просториите на ССОУ „Димитрија Чуповски“ во Велес, на 28 март.

Нашите ученици ги постигнаа следниве резултати:

Прва година: прво место – Ева Тодоров, ментор – Руска Мицева;

Втора година: прво место – Софија Димова, второ место – Ева Стојанова, ментор – Елизабета Николовска;

Трета година: второ место – Паола Кадиева и Трајче Гугуталиев, трето место – Тамара Трајановска, ментор Елизабета Николовска.

Честитки за учениците кои учествуваа на натпреварот и на оние кои освоија бодови за Регионалниот натпревар и се надеваме на уште подобри резултати на истиот.

Одговорeн професор:Елизабета Николовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den