Натпревар по македонски јазик

kniga
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Натпревар по македонски јазик и литература

Покрај многубројните натпревари на кои учествува нашето училиште, е и натпреварот по македонски јазик и литеаратура.

На 26.03 2016 год.во Кавадарци во Гимназијата „Добри Даскалов“се одржа регоналниот натпревар по македонски јазик и литература.

Нашето училиште учествуваше со свои учесници, ученици од III година во две категории: мајчин и немајчин јазик.

Во категоријата мајчин јазик се натпреваруваше ученичката Цветанка Мирова од III-1 клас под менторство на наставникот Магдалена Сарагинова. Ученикот со немајчин македонски јазик е Суат Таиров од III-7 клас, под менторство на наставникот Весна Павлова.

Според освоените поени, учениците не се здобија со право на учество на државниот натпревар.

Одговорни наставници:

Магдалена Сарагинова

Весна Павлова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den