Олимпијада по Руски јазик

1
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Олимпијада по Руски јазик

На 20.04.2019 година на Филолошкиот факултет во Скопје се оддржа јубилејната државна 50-та Олимпијада по Руски јазик. Ученици од Гимназија ,,Кочо Рацин” Велес земаа учество и ги освоија следните награди:

Второ место на државно ниво – Ленче Ѓорѓиова од II-5клас.

Четврто место на државно ниво – Викторија Јорданова II-5 клас.

Петто место на државно ниво – Вилијам Виларов II-5 клас.

Шесто место на државно ниво – Павел Јовев II-5 клас.

{besps}stories/ucebna2018_2019/ruski_olimpijada/sliki{/besps}

 

Одговорeн професор:

Панче Ташковски

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den