Општински натпревар по биологија

DSCN0795
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Општински натпревар по биологија

На општинскиот натпревар по биологија, кој се одржа на 4 април 2015 во просториите на ССОУ ,, Димитрија Чуповски“ година, учество земаа ученици од прва, втора и трета година од нашето училиште. На натпреварот учествуваа седумнаесет ученици под менторство на професорите Елизабета Николовска и Евгени Ѓуров.

Првото место на натпреварот го освои ученичката Даниела Василеска од прва година, а третото Ивана Цветкова и Ана Трајчева исто така од прва година под менторство на проф. Елизабета Николовска. Меѓу учениците од втора година првото место му припадна на ученикот Андреј Кодовски под менторство на проф.Евгени Ѓуров.

Во зависност од резултатите на останатите општини и во зависност од освоените бодови очекуваме учество и на другите ученици во регионалниот натпревар.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den