Општински првак во фудбал

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Општински првак во фудбал

СОУ „Гимназија Кочо Рацин” е општински првак во фудбал за средношколци. Нашите фудбалери извојуваа вредна победа со ССОУ „Јовче Тесличков” со постигнат резултат 2:0, а натпреварот меѓу нашето училиште и ССОУ „Коле Неделковски” заврши со резултат 2:1. Со тоа тие го обезбедија првото место во градот и се пласираа во понатамошните зонски натпревари.

{besps}stories/ucebna2014_2015/sport/fudbal_07_04_2015/sliki{/besps}

 

На 8 април ќе се одржи зонскиот натпревар со Гимназијата од Гевгелија на Градскиот стадион во Велес.

Многу успех во понатамошните натпревари!

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: