Повторно меѓу најдобрите

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Повторно меѓу најдобрите

На ден 24.03.2018 година (сабота) во просториите на ССОУ „Димитрија Чуповски“ – Велес, се одржи регионален натпревар по предметот Хемија. Учество земаа 80 ученика од основните и 29 од средните училишта на територијата на Општина Чашка, Велес, Градско, Кавадарци, Неготино, Демир Капија, Гевгелија, Валандово и Дојран.

1

 

Учениците од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес се натпреваруваа во прва и трета категорија под менторство на професор Марјан Стојановски и постигнаа одлични резултати.

– Михаил Донев – ученик во III1 клас, го освои првото место во III категорија

– Тамара Трајановска – ученичка во I5клас – пофалница

– Александра Митева – ученичка во III5клас – пофалница

– Нерков Иво – ученик во III5клас – пофалница

 

Искрени честитки за сите учесници во натпреварот, а на наградените понатамошни успеси!

 

Посебна благодарност до колегите од нашето училиште Пале Трпкова, Атанас Зафиров, Крсте Шупев и Билјана Кимова кои беа ангажирани како тестатори на натпреварот.

 

 

Одговорeн професор:Марјан Стојановски

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den