Прва и втора награда за нашите ученички

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Прва и втора награда за нашите ученички

Извидничкиот одред „Димитар Влахов” од Велес оваа година го прослави повод 65 годишното постоење на одредот, како најстара младинска организација во Велес и Република Македонија (1953- 2018).

{besps}stories/ucebna2017_2018/vlaho/sliki{/besps}

 

По тој повод, старешинството на одредот, одржа програма по повод прославата на овој голем јубилеј и распиша ликовен и литературен конкурс на тема „Извидникот и природата “. На овој литературен кункурс кој треше до 10ти Март 2018 година наградени беа ученички од нашето училиште. Прва награда доби ученичката Сара Николова од I-3 клас, а втора награда ученичката Тамара Велкова од I-2 клас и двете под менторство на професорката Магдалена Сарагинова.

Им посакуваме искрени честитки на наградените ученици со желба за понатамошно творење и постигнување на успеси!

Одговорeн професор:Магдалена Сарагинова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den