Прва помош

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ОСВОЕНО ПРВОТО МЕСТО НА ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

Екипата при Гимназија Кочо Рацин учествуваше на општински натпревар во пружање прва медицинска помош. Организатор на натпреварот беше Општинската организација Црвен крст Велес. Натпреварот се одржа во основното училиште „Блаже Конески“. Сите работни пунктови беа распоредени во повеќе делови на училиштето. Нашата екипа беше составена од шест ученици: Данаиловски Дамјан, Терзиев Теодор од III7 клас, Митева Деспина од III5 клас, Стојановска Наталија, Клифова Ивана од I 2 клас и Чанев Александар од I3 клас под менторство на проф. Евгени Ѓуров.

{besps}stories/ucebna2014_2015/natprevari/prva_pomos/sliki{/besps}

 

На натпреварот учестсвуваа екипи на подмладок од сите основни училишта и екипи на младина од сите средни училишта од градот. Со овие натпревари младите се оспособуваат да помогнат на повредени при различни незгоди кои се случуваат секојдневно.

Нашата екипа го освои првото место во конкуренција на екипи од сите средни училишта од градот. Со тоа се здобивме со право на учество на републичкиот натпревар кој ќе се одржи во септември.

Натпреварот се одржа под мотото „Прва помош за сите“.

Одговорни професори:

Евгени Ѓуров

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: