Регионален натпревар по хемија 2015

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Регионален натпревар по хемија 2015

Во организација на Секцијата за хемиско образование при Сојузот на хемичари и технолози на Р.Македонија, на 18 април 2015 година во Гимназијата „Добри Даскалов“ во Кавадарци, се одржа регионален натпревар по хемија за учениците од прва до четврта година. Под менторство на професор Марјан Стојановски, од нашата Гимназија учествуваа следниве ученици кои се натпреваруваа во три категории постигнувајќи ги следниве резултати:

  1. Наталија Стојановска – ученик од I2 клас, II место од I категорија
  2. Вероника Стојановска – ученик во I3 клас, IV место од I категорија
  3. Андреј Кодовски – ученик во II2 клас, II место од II категорија
  4. Олга Миљковиќ – ученик во II4 клас, IV место од II категорија
  5. Мијакова Марија – ученик во III3 клас, IV место од III категорија
  6. Чанева Наталија – ученик во III4 клас, II место од III категорија

{besps}stories/ucebna2014_2015/natprevari/hemija_20_04_2015/sliki{/besps}

 

Петмина од учениците обезбедија пласман на државниот натпревар по хемија кој ќе се одржи на 16 мај 2015 година на институтот по хемија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Со среќа млади хемичари

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den