Регионален натпревар по латински јазик

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Регионален натпревар по латински јазик

Учениците од нашата Гимназија учествуваа на Регионалниот натпревар по латински јазик кој се одржа на 7 Мај 2016 година во ССОУ „Димитрија Чуповски“ во Велес. Натпреварувачите имаа можност да ги покажат своите солидни знаења за овој јазик и ги освоија следните резултати:

{besps}stories/ucebna2015_2016/latinski_regionalen/sliki{/besps}

 

Првото место го делат учениците:

  • Андреј Кодовски (30 бодови);
  • Бесим Рамаданов (28 бодови);
  • Цветанка Ацева (27 бодови);
  • Моника Таневска (27 бодови)

Второ место не беше доделено.

Третото место го поделија ученичките:

  • Елена Ќимовска (22 бодови);
  • Миранда Адеми (20 бодови)

Учениците се подготвуваа под менторство на професорката Лилјана Стрезовска Темовска. На учениците и на нивниот ментор им честитаме на успехот.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: