РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ЛИТЕРАТУРА

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ЛИТЕРАТУРА

На 6. IV 2019 година, во ООУ „Гоце Делчев“ – Неготино, се одржа Регоналниот натпревар по Македонски јазик и литература.

{besps}stories/ucebna2018_2019/РЕГИОНАЛЕННАТПРЕВАРmak/sliki{/besps}

 

Оваа година од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, учествуваа ученици од втора и трета година, во две категории: мајчин и немајчин јазик.

 

Првото место, во категоријата мајчин јазик од трета година, го освои ученичката Анета Солунска од III-3 клас, под менторство на професор Јовица Темов.

 

Второто место, во категоријата мајчин јазик од втора година, го освои ученичката Тамара Велкова од II-2 клас, под менторство на професорката Магдалена Сарагинова.

 

Солидни резултати постигнаа и учениците во категоријата немајчин, македонски јазик. Од трета и втора година се натпреваруваа учениците: Хурмете Амзова од III-6 клас и Сенафи Адемов од II-6 клас, под менторство на професорката Весна Павлова.

 

Честитки до сите ученици, учесници на Регионалниот натпревар, им посакуваме успеси и на Државниот натпревар.

 

 

Актив по Македонски јазик и литература

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den