Резултати од спортски натпревари

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Резултати од спортски натпревари

Во прво полугодие од учебната 20018/19 година нашето училиште СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ постигна завидни резултати во рамките на училишниот спорт.

{besps}stories/ucebna2018_2019/sport_rezultati/sliki{/besps}

 

Футсал екипата во женска конкуренција го освои првото место на ниво на Општина и Зона Велес.

Кошаркарите го освоија првото место во Лига системот на општинско ниво и прво место на Зона Велес.

Одбојкарките го освоија првото место на ниво на Општина и Зона Велес.

Прво место Општина Велес и второ место на Зона го освоија ракометарите.

Екипата во Кошарка женски го освои првото место на ниво на Општина и второ место Зона Велес.

Прво место на Општина и трето место на Зона се пласираа женската ракометна екипа.

Второ место на Општинско ниво и Зона Велес го освоија одбојкарите .

Второ место на Општина Велес го освои екипата на футсал во машка конкуренција.

Актив по спорт

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den