The World Scholar’s Cup

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

The World Scholar’s Cup

На 11 и 12 Април 2018 година во Струмица се одржа натпреварот The World Scholar’s Cup! Ова е меѓународен настан со натпреварувачки карактер во кој учествуваат ученици од основните и средните училишта од повеќе земји во светот.

{besps}stories/ucebna2017_2018/World_Scholar/sliki{/besps}

 

За нашата земја, оваа година настанот беше организиран во Струмица, а од нашето училиште учествуваа околу 70 ученици кои беа поделени во тимови од 3 ученика. Натпреварите беа во јуниорска и сениорска категорија, а се натпреваруваа тимски, но и индивидуално, во неколку настани: пишување есеи, квизови од познавања по области (наука, историја, уметност, општество, итн.), дебата, забавно-натпреварувачки квиз по општи знаења, шоу на таленти.

Нашите ученици освоија над двеста златни и сребрени медали, две официјални покани и неколку квалификации за глобалниот натпревар во Барселона.

Честитки на сите ученици.

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den