XXIX ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА, 24.03.2018

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

naslovna

Ученикот Бојан Вучевски од III-2 клас освои III место на Државниот натпревар по информатика…

XXIX ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА, 24.03.2018

Ученикот Бојан Вучевски од III-2 клас освои III место на Државниот натпревар по информатика.

{besps}stories/ucebna2017_2018/inf_nat/sliki{/besps}

 

Денес во просториите на ФИНКИ во Скопје беше одржан по 29-ти пат Државниот натпревар по информатика.Во конкуренција од 100 учесници кои покажаа најдобри резултати на регионалниот натпревар кој се одржа на 11.03.2018 беа и нашите ученици од III-2 клас-Бојан Вучевски и Виктор Тодоровски.

 

Нашиот ученик Бојан Вучевски кој на регионалниот натпревар освои второ место, денес го потврди своето знаење од областа на програмирањето и освои високо III место.Ова е втор пат да освои награда на државен натпревар.Ученикот Виктор Тодоровски оваа година за прв пат се натпреваруваше на регионалниот натпревар и освои пофалница.

 

Одговорeн професор:Гордана Саздова

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den