Обуката од областа на прва помош

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Обуката од областа на прва помош за наставниот кадар во Гимназијата се
реализира од страна на д-р Владо Хаџи-Наумов. Тој ги наведе сите повреди што
можат да се случат на работното место и ги објасни начините, методите и
постапките кои треба да се применат со цел укажување на прва помош на
повредениот.
На обуката присуствуваа Верољуб Додевски и Александра Илијевска,
претставници од Црвениот крст на општина Велес, кои при демонстрација на
методите за пружање на прва помош, дадоа свој придонес во реализацијата на
обуката.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: