Општинските натпревари во ракомет

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email
На ден 19.10.2023 година се одржаа општинските натпревари во ракомет за средните училишта во градот.
Екипата при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ е општински првак во ракомет – машки, совладувајќи ги противничките екипи на ССОУ„ Димитрија Чуповски“ и ССОУ „Коле Неделковски“. Во текот на натпреварот, Гимназијалците го дадоа својот максимум и покажаа неверојатна желба, карактер и супериорност, бранејќи ги боите на Гимназијата.
Со постигнатиот успех и победа покажаа дека се најдобри во градот.
Тренер: Maртин Димов
Контролор и делегат:Славчо Давитковски

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: