Ораторски натпревар „ Во почетокот беше словото “

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

 

Во рамки на чествувањето на 24 Мај, Денот на просветните работници, на 22
мај од страна на Општина Велес беше организиран ораторски натпревар на
тема „Во почетокот беше словото”.
Право на учество имаа учениците од средните општински училишта.Од
нашето училиште беа пријавени четворица натпреварувачи.
Прва награда освои Јана Пљокова ученичка во 2-1 клас под менторство на
професор Александра Стојановска.
Трета награда освои Теодора Панова ученичка во 1-2 клас под менторство на
професор Цветанка Карамаркова.
Искрени честитки за нашите наградени ученици, да следат понатамошни
успеси!

Одговорен професор
Александра Стојановска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den