Потпишан меморандум за соработка помеѓу Гимназијата и Младински образовен форум

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

На 7 декември 2023 година од страна на директорот на СОУ „Гимназија Кочо
Рацин“ – Велес, Илија Попов и претседателот на Младински образовен форум,
Ристо Савески, беше потпишан меморандум за соработка, чија главна цел е
учество на учениците од Гимназијата во младинските клубови и активностите на
МОФ.
Преку овој меморандум учениците ќе имаат можност да се вклучат во предавања
во рамките на клубовите: „Учиме право“, „Дебата“ и „Младински активизам“.
Членовите на клубовите ќе можат да учествуваат во посети на локални и
национални државни институции, учество на национални дебатни првенства,
работилници и други активности поддржани од страна на МОФ.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den