ОБУКА ЗА НАСТАВНИЦИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ЕРАЗМУС+

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ОБУКА ЗА НАСТАВНИЦИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ЕРАЗМУС+

КЛУЧНА АКЦИЈА 1 – МОБИЛНОСТ НА НАСТАВЕН КАДАР

СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, како добитник на грант од страна на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, во учебната 2018/19 година, ќе реализира вкупно 6 обуки за 12 наставници од училиштето.

{besps}stories/ucebna2018_2019/brisel1/sliki{/besps}

 

Една од нив се однесува на Подготовка на ЕУ-проекти која се реализираше во периодот од 14 до 18 март 2019 година во Брисел, Белгија. Содржината на обуката е корисна за дизајнирање на проекти, утврдување на приоритети во училиштето, во согласност со приоритетите на Европската комисија, начин на аплицирање и менаџирање на добиени проекти.

Освен нашите наставници: Христина Леова и Билјана Миланова, на оваа обука која е организирана од страна на провајдерот Enjoy Italy, имаше учесници од Португалија, Германија, Италија, Ирска и Шпанија.

Покрај посетата на знаменитостите на Брисел, како дел од запознавањето на начинот на живот и културата на оваа Европска престолнина, на 18 март, сите учесници имаа можност да присуствуваат на презентацијата од страна на програмскиот офицер во Европскиот парламент.

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den