Дисеминација на обуката од проектот ЕРАЗМУС+

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Дисеминација на обуката од проектот ЕРАЗМУС+ на тема: „Учење засновано на проекти во училницата: поставување, интеграција и рефлексија“ („Project Based Learning in the Classroom: Setup, Integration and Reflection“)

На 29 јануари 2020 година, во нашата Гимназија се одржа дисеминација на искуствата и знаењата стекнати на обуката одржана во Берлин, во периодот од 13 до 18 јануари, на тема: „Учење засновано на проекти во училницата: поставување, интеграција и рефлексија“ („Project Based Learning in the Classroom: Setup, Integration and Reflection“).

Од нашето училиште на обуката во Берлин уествуваа наставниците: Ангелина Додов и Весна Павлова. Дисеминацијата ја одржаа истите наставници, кои ги запознаа колегите во Гимназијата со најсовремените PBL-алатки и нивно интегрирање во училишните лекции и училишните проекти, како и следење и оценување на учениците кои ги користат PBL-алатките.

За време на дисеминацијата се споделија и разменија лични искуства, начини на предавање и комуникација со учениците, креирање на настава преку користење на PBL-апликациите.

Одговорни професори: Ангелина Додов Весна Павлова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den