Гимназијата е стратешки партнер во проектот STEAM

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Гимназијата е стратешки партнер во проектот STEAM

Во периодот од 2019 до 2021 година, Гимназијата е стратешки партнер во проектот за иновации и добри практики Educational Info-graphic for STEAM. Партнерството се состои од шест училишта од Полска, Италија, Шпанија, Романија, Грција и Македонија, како и здруженија и асоцијации од Кипар, Италија и Португалија.

Наставниците по математика и природни науки од сите партнерски држави развиваат и креираат визуелни едукативни материјали во форма на инфографици кои ќе се применуваат за време на наставата ширум училиштата низ Европа.

Educational Infographics For STEAM

 

 

<

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den