УЧИМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ ЗАЕДНО – LEARNING TO LIVE TOGETHER

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

УЧИМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ ЗАЕДНО – LEARNING TO LIVE TOGETHER

Во рамките на Проектот „ETHICS EDUCATION – ARIGATOU INTERNATIONAL – ALL FOR CHILDTEN“ и Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“, на 12 март 2019 година, одржана e работилница на тема: „Учиме да живееме заедно – LEARNING TO LIVE TOGETHER“.

{besps}stories/ucebna2018_2019/LIVE_TOGETHER/sliki{/besps}

 

Преку мониторинг и евалвација на спроведувањето на Програмата „Учиме да живееме заедно”, споделивме искуства за спроведувањето на Програмата во Македонија, а преку скајп-линк зема директно учество и Лаура Молнар, фацилитатор и медијатор на истата од Романија. По нејзиното вклучување и учество во нашата работа, се разви дискусија, прашања и евалвација на работилницата. Колешката Арбана Пашоли од Дебар имаше своја презентација на работата на оваа тема. Сите учесници беа задоволни од работилницата.

Од нашето училиште во овој проект вклучени се професорките по англиски јазик: Мимоза Костоска и Филимена Костова.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den