ПРОЕКТ „МИРОВНО ОБРАЗОВАНИЕ“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПРОЕКТ „МИРОВНО ОБРАЗОВАНИЕ“

На 20 февруари 2019 година, во рамките на Проектот „Мировното образование“ при Првата детска амбасада Меѓаши – Македонија, во Гимназијата ја реализиравме планираната работилница „Социјална (не)правда“.

{besps}stories/ucebna2018_2019/mir_obraz/sliki{/besps}

 

Учествуваа ученици од втора и трета година, кои покажаа емпатија и силни емоции кон социјалната (не)правда. По секој изгледан видео-клип, имаше дискусија и споделени впечатоци. Се работеше во групи од по пет ученика и тие ги запишуваа своите забелешки, апели и чувства за искажаната содржина што беше споделена.

Одговорни професори: Мимоза Костоска, Валентина Ристова-Арсовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den