Регионален натпревар по Македонски јазик и литература

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

На 13. IV 2024 год., во ООУ „Страшо Пинџур“, Неготино се одржа регионален
натпревар по предметот Македонски јазик и литература.
На натпреварот учествуваа Василка Карталова, ученичка од од трета година,
под менторство на професор Магдалена Сарагинова; Александра Челев и Андреј
Божиновски, ученици од втора година, под менторство на професор Александра
Стојановска; Ива Илиевска и Јаков Ѓоргоски, ученици од прва година под
менторство на професор Цветанка Карамаркова. Честитки за сите ученици и
нивните ментори, учесници на натпреварот, а посебно за ученичкита Василка
Карталова и Александра Челев кои освоија трето место и се пласираа на
државниот натпревар.
Им посакуваме среќа и на двете ученички во понатамошниот натпревар.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den