SME WEEK

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

SME WEEK

(недела на претприемништво)

Во текот на учебната 2014/15 година во склоп на проектот SEECEL беа реализирани повеќе активности меѓу кои беше и посетата на претприемачи и сопственици на успешни бизниси.

Една од овие активости е и неделата на претприемништво кои ја организираа професорите по предметот Бизнис и претприемништво . По тој повод во Гимназијата свое излагање на тема “Како го започнав својот бизнис” имаа низа познати бизнисмени , кои учениците ги запознаа со патот на развој на нивниот бизнис, како и со можностите за развивање на бизнисот и претприемништвото во нашата земја.

{besps}stories/ucebna2014_2015/seecel/27_04_2015/sliki{/besps}

 

Овие активности се од големо значење за учениците во насока на подобро совладување на содржините од соодветниот предмет, а најважно од се е тоа што се помага при избор на нивната идна професија.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: