Второ место во општински натпревар во прва помош

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

На 26 април во ООУ „Блаже Конески“ – Велес се одржа 47. општински натпревар по прва помош, организиран од општинската организација на Црвен крст, Велес.Учениците: Владимир Митревски, Андреј Панчевски, Вања Андова, Матеј Богатинов, Катерина Здравева и Александра Кимов од прва година, кои  се натпреваруваа првпат на овој натпревар, го освоија второто место. Со тоа учениците покажаа дека секогаш сакаат и умеат да ја покажат својата хуманост и човекољубие.

Ментор: Елизабета Николовска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den