XXXV Државен натпревар по Информатика

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Оваа година по 35-ти пат се одржаа циклус натпревари по Информатика. На
регионалниот натпревар ученикот Тодор Пљаков од II-2 клас освои втора награда, а
ученикот Матеј Ѓорѓиев од II-2 клас, трета награда. Со постигнатите резултати учениците
се здобија со право на учество на државниот натпревар кој се одржа на 23.03 2024 во
Скопје. На овој натпревар ученикот Тодор Пљаков освои трета награда, а ученикот Матеј
Ѓорѓиев се здоби со пофалница за учество на државниот натпревар пo
Информатика.Учениците се подготвуваа под менторство на професорката Гордана
Саздова.
Драги ученици честитки за постигнатиот успех и ви посакуваме успех на следните
натпревари!

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: