Жив си Рацине – така одекнуваше Велес денес, така нека одекнува секој ден!

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Директорот и вработените при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, со положување на букет цвеќе на бистата на Кочо Рацин во училишниот двор на Гимназијата и Спомен – Костурницата, му оддадоа почит на својот патрон и ја одбележаа годишнината 115 години од неговото раѓање.Чествувањето во рамките на програмата на општина Велес продолжи во Ликовниот салон со беседа од асс.м – р Иван Антоновски, отворање на изложбата на Ласко Џуровски инспирирана од Рациновиот ракопис и драмскиот перфоманс на МДПС Премиера.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den