СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ – ПЛАНИНАРЕЊЕ

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНА ПРОЕКТНА АКТИВНОСТ ПО СПОРТ И СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ – ПЛАНИНАРЕЊЕ

Учениците од Велешката гимназија од прва, втора и трета година заедно со своите ментори Петре Петрушевски и Зоран Јованов го реализираа практичниот дел од проеткната активност планинарење. На расположението кај учениците влијаеше убавото време и прекрасните предели на планината Јакупица. Со ведар и натпреварувачки дух учениците го посетија и планинарскиот дом Чеплес под рководство на професорот Зоран Кочов. На радостите и насмевките им немаше крај. Новите пријателства исто така беа дел од оваа планинарска прошетка со надеж дека ќе останат долготрајни.

 

Иако прошетката беше едноднeвна ќе остане незаборавна со желба следната да трае повеќе денови.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den